100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Трябва да ядем цвекло всеки ден!

Кога за последен път ядохте цвекло? Ако дори не помните кога беше последният път, когато включихте зеленчукът в менюто си, задължително трябва да прочетете тази статия!

Цвеклото е супер полезно и определено трябва да го включваме в менюто си, колкото се може по-често.

Бори се с много болести, а освен това е и доста вкусно.

Най-добре е да го хапвате сурово, за да се възползвате максимално от полезните му вещества. Освен това може да се консумира печено, варено или на пара.

Много е богато на витамини и минерали - витамин С, фолиева киселина, желязо, магнезий, фосфор, калий манган.

В цвеклото има и високо съдържание на фибри. И всичко това придружено от изключително малко калории - само 43 ккал на 100 г.

 Това го прави и отлично средство за отслабване. Припомнете си една интересна диета с цвекло, която дава бързи и трайни резултати.

Какви са ползите за организма от всекидневна консумация на червено цвекло?

1. Намаляване на кръвното налягане - консумацията на цвекло разширява артериите и успокоява пулса.

2. Намалява лошия холестерол и предпазва от образуване на плака по кръвоносните съдове - това от своя страна води до намаляване на риска от инсулт и инфаркт.

3. Побеждава остеопорозата - съдържа силициев двуокис, който помага на тялото да използва ефективно калция. Само една чаша фреш от цвекло може да подобри остеопорозата и да подобри цялата костна система.

4. Побеждава анемия - това се дължи на високото количество на желязо в него.

5. Побеждава умората и носи енергия - консумацията на цвекло ни прави по-жизнени и енергични. Ако се чувствате преуморени по средата на работния ден вместо кафе, изпийте чаша фреш от цвекло.

6. Подобрява сексуалното здраве и издръжливост - наричат го още "естествена виагра".

7. Предпазва от рак - освен това намалява развитието на рака на гърдата и рака на простата. Поддържа и здравите клетки в организма.

8. Лекува запек - това също се дължи на високото съдържание на фибри.

9. Подобрява състоянието на мозъка - подобрява работата на главния мозък и поддържа цялата нервна система. Освен това предпазва от деменция и други болести на мозъка.

10. Препоръчва се за диабетици - постоянната нужда от сладко може да се замени с добавяне на малко цвекло към менюто. То поддържа глюкозните нива и същевременно задоволява нуждата за сладко. Не съдържа никакви мазнини и холестерол, което го прави подходящо за диабетици.

11. Препоръчва се за бременни и новородени бебчета заради богатото съдържание на фолиева киселина в него. Знаете, че фолиевата киселина е една от най-важните съставки за бъдещите майки и за здравето на бебетата.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...