100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Рецепта за филе от риба с бяло вино

Никулден е все по-близо и е време сериозно да се замислите какво ще сложите на трапезата. Ние вече ви направихме едно предложение - риба с орехов сос.

Днес ви представяме - филе от риба с бяло вино!

Как да го приготвим?

1. Нарежете на порции филето и го наръсете със сол, черен пипер и лимонов сок

2. Накълцайте лука на ситно и го запържете в олиото

3. Прибавете брашното, размито във виното,червения пипер, дафиновия лист, нарязаните на ситно магданоз и чесън

4. С получения сос полейте парчетата филе, наредени в намазнена тава

5. Най-отгоре върху рибата сложете маслините

6. В предварително загрятата фурна печете ястието около 20-ина минути

7. Гарнирайте рибата със салата според сезона.

Какво ни е нужно?

700 гр. риба

1/2 вр. магданоз пресен

5 ск. чесън стар

2 ч.л. червен пипер

1 бр. дафинов лист

60 мл олио

80 гр. маслини

1 бр. лимон

250 гр. лук кромид стар

30 гр. брашно тип 500

300 мл вино бяло

2 гр. черен пипер млян

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...