100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Разкошни панирани тиквички

Предлагаме ви една лесна и бърза рецепта, която е чудесна както за основно ястие, така и за гарнитура. Ако сте от хората, които много обичат пържени тиквички, но ги избягват заради многото мазнини в тях, значи със сигурност ще харесате тази рецепта за панирани тиквички.

А за да се превърнат тези тиквички в истински шедьовър, гарнирайте с вкусен млечен сос.

Продукти:

4-5 тиквички

2 яйца

зехтин

За панировката – галета, пармезан, черен пипер, босилек, чесън на прах

За млечния сос – майонеза, кисело мляко, копър, чесън


Нарежете тиквичките на кръгчета или на жулиени. Потопете ги първо в разбити яйца, после в сместа за паниране. Наредете в тава, върху хартия за печене. Капнете отгоре малко зехтин. Печете до готовност – около 20-тина минути на 200 С.

За млечния сос смесете продуктите в съотношение спрямо вашия вкус. Разъбркайте добре с телена бъркалка и сервирайте в малка купичка заедно с тиквичките.   

 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...