100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Правилният начин да съхраним пресен лук и чесън

Замириса на пролет :)

А с нея идват и свежите продукти.

Именно затова е добре да знаем и как да си съхраняваме пресните, зелени продукти.

 

За да няма разочарование, когато посегнем към онези зелени пера млад лук или чесън, които сложихме в хладилника вчера, е добре те да се употребят скоро, след като са откъснати от градината. Най-крехки и бързо развалящи са перцата. Ако изчакваме с приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера.

Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат. В никакъв случай не трябва да задушаваме и спаряваме лука, завивайки и съхранявайки го в найлонови торбички.

Опитвали сме да завиваме пресния лук в прозрачно (опаковъчно) фолио, в хартиен плик, в памучна кърпа... Но има един начин за съхранение на пресен лук, който наистина действа.

Трябва да накиснем пресния лук в буркан, пълен до половината с вода.

*Ако стръковете лук са захванати с ластик, махнете го.

Частта от лука, която е над буркана, трябва да се захлупи с найлонов плик, но не да се стяга. Целта не е да не се пропуска никакъв въздух. Така слагате лука в хладилника и може да издържи свеж до една седмица.

 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...