100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Подгответе седмица преди Коледа тесто за Коледни сладки, бисквити

Различните видове тесто за любимите коледни сладки са едни от най-приятните за приготвяне.

Тук можем да дадем воля на фантазията си, и в същото време, да накараме децата да участват активно.

И не на последно място, да станат съпричастни в подготовката за предстоящите празници. 
Уханието, с което се изпълва домът, също е част от празника.

Следващите видове тесто, които ще ви предложа, се правят няколко седмици предварително.

Хубавото е, че колкото по-дълго преседяват, толкова по-хубави стават.

Така че не му мислете какво да подарите за Коледа! Изненадайте приятелите си с направен от вас вкусен коледен подарък.

 

Бисквитено тесто

Продукти

 

18437

Източник: Люба Грънчарова

250 грама брашно тип 500
125 грама масло
125 грама захар
2 броя яйца
65 грама смлени орехови ядки
ванилия, щипка сол
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Направете кладенче в тестото, добавете всички продукти, като маслото трябва да е нарязано на кубчета.

Замесете тесто, като се стараете да работите бързо, за да не се стопи маслото и тестото да започне да лепне.

Оформяте топка, завивате във фолио и оставяте за 1 час в хладилника.

 

18439

Източник: Люба Грънчарова

 

Разточвате кора с дебелина 0.5 милиметра.

Изрязвате с формички по желание. Нареждате върху хартия за печене, като оставяте по малко разстояние между бисквитките.

Намазвате с яйце. По желание може да сложите нещо за украса - ядки или цветни пръчици.

Печете в предварително загрята фурна на 180 С 20 минути.

От тази доза може да направите 50-60 бисквитки.

След като изстинат, приберете в кутия с капак. Могат да се консумират дори след 2-3 месеца, когато ще бъдат все така ароматни. Ако искате да направите по-голям брой, увеличете дозата.
 

Запретвайте ръкавите и оставете незабравими сладки спомени на близките си!
 

Ваша Люба

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...