100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пълнени патладжани или "лодки"

Сезонът е към края си, но все пак успяхме да доставим и последните патладжани по пакетите на нашите клиенти. А патладжаните тази година бяха веднъж - много, много вкусни! Събрали слънчева светлина и расли на открито, с грижа и без никаква химия.

Една от любимите ни рецепти за приготвяне е пълнен патладжан или "Лодка" както му казваме понякога. Как? Ето как:

1. Срежете патладжаните по дължина и с лъжичка идълбайте вътрешността. 

2. В тиган загрейте зехтина и прибавете вътрешността на патладжаните, нарязана на ситно, заедно с лука и чесъна, също нарязани на ситно. 

3. После прибавете каймата, овкусете със сол и пипер и гответе около 5 минути. 

4. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги с каймата и отгоре разпределете доматите от консерва. 

5. Слжоете във фурната на 200 градуса за 15 минути, после извадете, наръсете чедъра (или пък с кашквал по ваш избор) и допечете за още 5 минути. 

6. Преди сервиране наръсете с пресен лук.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...