100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Отцеждането на водата от зарзавата спасява всяка рецепта

Всички плодове и зеленчуци съдържат вода. Някои повече, други по-малко. Дотук всичко е позната информация, нали така. Но за някой с малко опит в кухнята може да е изненадващо, че тази вода може да доведе до каша, ако не внимаваме.

Например патладжан и домати в киш, ягоди и пъпеш в пай, тиква в баница (тиквеник) могат направо да провалят всичко.

Затова е добре да "отцедим" водата предварително. Това става със сол. Поръсването със сол и оставянето на съответния плод или зеленчук ни спасява от провал. В случая на патладжана посоляването отвежда и горчивината от зеленчука, което за много деца е повод да "проядат" патладжан, който иначе познават като горчив и невкусен зеленчук.

Отцеждането на водата е процес, който добавя малко допълнително време към приготвянето на ястието, но определено си заслужава, ако ще ни предпази от лош резултат (като буквално сплескан киш).

Знаете ли, че доматът всъщност е плод?

Освен това солта прави вкуса още по-осезаем. Подобно на правилото за щипка сол във всеки сладкиш, което кара захарта да изпъкне още повече.

Това, което трябва да направите, е просто да поръсите с малко сол съответно плодовете или зеленчуците, като преди това сте ги сложили на дъното (хубаво разпределени) на тава за печене, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната влага.

Остава да ги оставите за известно време (около 20 минути) да се отцедят и да ги попиете отново с още малко домакинска хартия.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...