100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Нисковъглехидратна пица „Маргарита“ с карфиолен блат

Ако сте любители на пицата, то значи сме от една порода. Изключително много обичаме пица, но сме наясно, че това бяло тесто, с което обикновено се замесва пицата, никак не е полезно нито за фигурата ни, нито за здравето ни. Та, напоследък любителите на пица започнаха да измислят всевъзможни версии, с които да бъде заменено бялото тесто. И днес ви представяме един нисковъглехидратен вариант, в който бялото тесто е заменено от карфиолено тесто.

Продукти:

1 глава карфиол – около 750 г

1 ч.ч. бадеми – 100 г

2 яйца

1 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

Сол, пипер


 

За гарнирането на пицата можете да използвате всякакви продукти по ваше желание и предпочитание, но в случая, за да постигнем истинска „Маргарита“, ще ни трябват:

4 с.л. доматен сос

130 г моцарела

Няколко чери доматчета

Пресен босилек или магданоз

Черен пипер


 

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на розички. Смелете го в блендер. Тук имате две опции:

  • Можете директно в блендера да сложите яйцата, смлените бадеми и подправките, да разбъркате добре сместа и да я прехвърлите в тавичка за печене, докато стане златиста.

  • Можете да сложите наситнения карфиол върху тава, застлана с хартия за печене, за около 15 минути. След това да го изцедите добре в тензух и чак тогава да смесите с яйцата, бадемите и подправките и отново да запечете до златисто.

Предполагаме, че самият блат ще има различен вкус в зависимост от начина, по който е приготвен. Ние сме опитвали първия начин и резултатът е бил достатъчно добър. Най-вероятно блатът, приготвен по втория начин, ще стане по-хрупкав и ще се реже по-лесно на парчета.

След като блатът е готов и запечен до златисто. Отгоре редим продуктите за гарниране и запичаме още няколко минути.  

 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...