100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Направи си сам: Ябълков оцет

Започна сезонът на ябълките. Ако имате ябълки не ги оставяйте да изгният. Всички знаем колко полезен плод е ябълката.

Натуралният ябълков оцет се препоръчва за укрепване на кръвоносните съдове, някои го приемат като средство за отслабване, но е достатъчно да се използва само за подправяне на салатата.

Начин на приготвяне:

10-литров  съд се пълни до половината с нарязани ябълки, 200 грама захар и се допълва с вода.

Покрива се с тензух, за да може да ферментира, и се оставя на слънчево място за 6 седмици.

След това се прецежда, а ябълките се изхвърлят.

Пак се покрива с тензух, а когато се образува т.нар. гъба, оцетът е готов за  консумация.

Прецежда се и се оставя няколко дни да се утаи и да стане напълно бистър.

Затваря се в бутилки. Съхранява се на хладно до следващата реколта ябълки.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...