100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Маринована сьомга с мед и соев сос

Продължаваме с Никулденските рецепти, че празникът съвсем, съвсем наближи! Днес подготвихме нещо вълшбено за вас:

1. Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън (2 скилидки).

2. В дълбок съд смесете соевия сос, течния мед, водата и зехтин. Разбръквате, докато получите хомогенна смес и заливате с нея филето от сьомга. След което слагате филето за минимум час (може и два) в хладилник.

3. В плоска тава, върху хартия за печене, поставете филето заедно с маринатата и запечете на умерена фурна около половин час. От време на време поливайте филето с марината по време на печенето.

Това е! Желателно е да консумирате докато е топло, а украсата може да е по ваш вкус - от варени картофи с червен лук до ориз.


Ето какво ви е нужно за тази рецепта:

1. Сьомга - 450 гр.
2. Лимонови кори - 1 с.л.
3. Чесън - 2 скилидки
4. Сол - 1 ч. л.

Марината се справи от:
1. Соев сос - 50 мл.
2. Мед - 50 мл.
3. Вода - 50 мл.
4. Зехтин - 50 мл.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...