100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Класика - пълнени чушки с кайма!

Лятото беше времето за салати и различни вкусотии с пресни зеленчуци, а сега вече е време да извадим чушките от фризера и да започнем да ги пълним. За целта ще ви предложим една много класическа рецепта за пълнене с кайма и други зеленчуци.

Как се прави?

1. Първо трябва да се приготви плънката за чушките като междувременно, ако се използват замразени чушки, се изкарват от фризера.

2. Нарязаните на ситно лук и моркови се запържват за кратко в олио. Добавя се измитият ориз и така, докато стане съвсем леееко златист.

3. След това слагаме и каймата, която е добре омесена и във вид на трохи, да се позапържи.

4. Добавят се червеният пипер, солта, черният пипер, джодженът и настърганият домат, а към тях - и около 150 мл. вода.

5. В този вид се оставя на по-слаб огън, докато поизври водата. Накрая се слага настърганият чесън, чубрицата и босилекът и се оттегля от огъня.

6. С приготвената плънка се пълнят предварително измитите и осолени чушки. Подреждат се в намазнена тава, може да се полеят леко с олио.

7. Дъното на тавата се покрива леко с вода. Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 С за около 50 минути.

8. Готовите чушки могат да се сервират с таратор, салата или сос по желание.


Какво е нужно?

6 с.л. олио

2 щипка босилек

1 ч.л. чубрица

2 щипка черен пипер млян

2 ч.л. червен пипер

5 с.л. сол

2 бр. моркови

100 гр. ориз

500 гр. кайма

2 щипка джоджен сушен

1 ск. чесън стар

1 бр. домати

1 гл. лук кромид стар

10 бр. зелени чушки

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...