100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да направим сочни, глазирани моркови

Понякога към ястието ви трябва подходяща гарнитура, особено ако готвите месо. Глазираните моркови се ефектни, вкусни и доста лесни за приготвяне. Разбира се, едно важно условие да ви се получи, е да работите с качествени, истински моркови.

Как да ги направите?

1. Обелете морковите и нарежете на парчета. 

2. В голям тиган разтопете маслото. После добавете морковите. Овкусете със сол и оставете да се готвят 5-6 минути. 

3. После намалете котлона и налейте бърбъна. Оставете да се абсорбира, след това прибавете захарта. Гответе още 3-4 минути, овкусете с пипер и сервирайте. 

4. По желание овкусете с прясна мащерка. 

Какво ви е нужно?

10 бр. моркови

60 гр. масло

1/2 ч.л. сол

100 гр. бърбън

70 гр. кафява захар

2 щипки черен пипер млян

2 стр. мащерка

А откъде да вземете хубави моркови! От Zelka.bg, разбира се!

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...