100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

8 супер хитри трика, които ще ви спестят нерви и време в готвенето

1. Чупете яйцата на равна повърхност, за да не остава черупка в белтъка

Никога не чупете яйцата в ръб, защото така шансът част от кората да остане в белтъка и после да губите време да го вадите е много голям, а може и изобщо да не забележите. Затова, просто чуквайте яйцата на равна повърхност.

2. Най-лесно се кълца лук... с ренде

Ако нямате кухненски робот, най-лесният начин да приготвите лук за ястие или салата е като използвате ренде. Колкото по-ситно, толкова по-малко ще люти. Става равномерно и върши чудесна работа.

3. Не пържете със зехтин или масло, а с олио

Да, знаем, че привържениците на здравословното хранене ще избухнат, но маслото и зехтина имат много ниска температура на изгаряне. Затова, ако искате да изпържите нещо, рискът е много голям да не ви се получи - може да увредите тигана или просто мазнината да изгори, преди изобщо да сте изпържили каквото сте решили.

4. Оправете пресоленото ястие с картоф

Ако готвите супа, но сте изтървали солницата вътре, един лесен начин да поправите грешката (частично, разбира се) е като сложите картоф. Накълцаните картофи трябва да престоят в ястието, докато се готви, поне 10 минути. През това време те ще абсорбират част от солта.

5. По-лесно е да готвите бекон във фурната

За феновете на английската закуска, не пържете бекон в тигана. Сложете една тава със станиолено фолио във фурната, а в нея бекона. Ще се получи точно толкова хрупкав, колкото и в тигана. Няма нужда от допълнителна мазнин, защото беконът сам ще си пусне. С този метод си спестявате доста петна и чистене.

6. Забавете оксидацията на зеленчуците с вода

Ако нарежете катофи, но не искате да ги готвите веднага и искате да ги запазите свежи - сложете ги в студена вода. Методът работи още и за ябълки и авокадо. Ако не искате да станат кафеви, ето ви решение

7. Бъркайте на "8"-ца, за да не изгори дъното на тенджерата

Може би ви звучи странно, но наистина работи. Обикновено, когато бъркаме, бъркаме в кръг. Естествено е. Но така средата на дъното на тенджерата остава неразбъркано и рискът да загори е голям. Затова правилният начин е да бъркате на 8-ца.

8. За да не се пързаля дъската за рязане, сложете хартия отдолу

Ако дъската ви за рязане се плъзга по плота, може да сложите отдолу хартия и това ще ви спести много, много нерви и гонене на полунарязани зеленчуци по пода.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...