100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

3 невероятни рецепти за пълнени яйца

Пълнените, или още наричани фаршировани, яйца са едно страхотно предястие, което всички ние сме опитвали. По принцип в пълнежа за яйца може да се сложи всичко – това ястие дава голямо поле за експерименти и развихряне на въображението.

Знаем, че около Великден ще имаме доста варени яйца и ще започнем да се чудим как да ги оползотворим. Тогава е един от случаите, в които се сещаме за пълнените яйца. Те, на своя страна, са предястие, което се прави бързо, а всъщност е доста ефектно.

Приготвили сме ви 3 интересни идеи за пълнеж на яйцата – класически, специален и здравословен. Споделете и вие вашите любими варианти за пълнеж на яйцата.

  1. Класически пълнени яйца

Продукти:

12 твърдо сварени яйца

½ ч.ч. майонеза

1 с.л. горчица

2 кисели краставички

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

Пипер и наситнен магданоз за декорация

 

Начин на приготвяне: Тук няма да ви изненадаме особено – обелете яйцата, срежете на половинки, извадете жълтъците и прехвърлете в купа. Добавете към жълтъците майонезата, горчицата, наситнените краставичките, солта и пипер. Разбъркайте до получаване на сравнително хомогенна смес. Прехвърлете в пош и напълнете яйцата – ако нямате пош, може да използвате найлонова торбичка, чийто край да срежете, или просто да ги напълните с лъжица.

  1. Специални пълнени яйца

Продукти:

12 яйца

½ ч.ч. заквасена сметана

200 г бекон

Връзка пресен лук

100 г настърган чедър или кашкавал

Сол и пипер на вкус


 

Начин на приготвяне: Нарежете бекона на ситно и запържете леко до златисто. Оставете няколко кубчета за декорация, а останалият смесете с жълтъците, заквасената сметана, настърганото сирене, наситнения лук и подправките. Напълнете яйцата и декорирайте с бекон и пресен лук.


 

  1. Здравословен вариант на пълнени яйца – можем още да ги наречем – „яйца, пълнени с гуакамоле“.

Продукти:

12 яйца

2 броя авокадо

1 връзка пресен кориандър или магданоз

1-2 люти чушки

1 червен лук

1 домат

2 скилидки чесън

1 с.л. лимонов сок

Сол, пипер, кимион


 

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно авокадото, кориандъра (магданоза), лютите чушки, лука, доматите. Прибавете ги към жълтъците. Овкусете с лимонов сок, сол, пипер и кимион и разбъркайте добре. Напълнете яйцата и декорирайте с тортила чипс и магданоз.


 

Надяваме се, да сте харесали нашите идеи за пълнежи и да опитате някой от тях. Както вече уточнихме, вариантите за пълнеж са адски много, стига да имаме въображение, което да развихрим.


 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...